Kersenhouten meubelen

Kersenhouten meubelen.

Kersen, of ook wel kersenhout is een houtsoort die al lange tijd gewaardeerd wordt in veel klassieke interieurs. Oorspronkelijk werd hiermee gedoeld op het hout van de zoete kers (Prunus avium). In de tijd dat kersenboomgaarden in Europa hoogstamboomgaarden waren, leverde deze soort een zeer gewaardeerd hout, geschikt voor meubels, maar met het verdwijnen van hoogstamboomgaarden is dit hout grotendeels van de markt verdwenen.

Het hout in de handel wordt in de regel uit de Verenigde Staten geïmporteerd en is afkomstig van Prunus serotina. In de Verenigde Staten is dit een bosboom, anders dan in Nederland, waar ze aangeplant is als struik.

Kersenhout is geelbruin van kleur, goed te bewerken en af te werken. De beide soorten zijn niet helemaal gelijk van uiterlijk. Het kersenhout wordt vooral gebruikt in luxere klassieke meubelen en ook wel voor decoratieve toepassingen.

Het kersenhout wat gebruikt wordt voor de vervaardiging van meubelen wordt in het land van herkomst, na zorgvuldige selectie, op ambachtelijke wijze verwerkt. Kersen is in elk opzicht uniek en karakteristiek. Ook de vorm, structuur en kleur van het kersenhout is van geen enkel stuk hout gelijk.Windbarsten, haarscheuren, oneffenheden en de aanwezigheid van grote en kleine noesten getuigen van jarenlange groei en oorspronkelijkheid. Door gebruik en door invloed van licht zullen allen meubelen, gemaakt van kersen, na verloop van tijd een lichtere en warmere kleur krijgen.

Van den Broek meubelen is een woonwinkel die een groot aantal zeer bekende meubelfabrikanten uit binnen- en buitenland vertegenwoordigd. In onze showroom tonen wij een breed assortiment van kersenhouten meubelen, verlichting, karpetten en woonaccessoires in diverse stijlen. Voor klassieke en eigentijdse lifestyle meubelen bent u bij Van den Broek meubelen op het juiste adres. u bent van harte welkom in onze showroom waar zo wel een goed advies als een lekker kopje koffie voor u klaar staan.

contact-tel
Voor meer informatie over Kersenhouten meubelen in Heemstede,  Haarlem,  Noord-Holland  klik op contact.

Nog geen berichten

Plaats uw reactie hier